Akik felvették a harcot az alkoholizmussal szemben

Akik felvették a harcot az alkoholizmussal szemben

Az ingatlanpiacot nemrégiben kezdtem feltérképezni, ugyanakkor még a hitelfelvételnek a közelében nem vagyok ezekkel a feltételekkel – de attól még úgy gondolom, hogy lehet tájékozódni, informálódni. Egy saját ingatlan nagy szó, és bár sokkal jobb érzés lenne a törlesztőt fizetni az albérlet díja helyett, de egyelőre még nem tartok itt. Sajnos diákságom miatt hitelképes sem vagyok, de bízom benne, hogy majd minél hamarabb sikerül elhelyezkednem a munkaerőpiacon, és elkezdhetek kiépíteni egy stabil egzisztenciát. Bár amire a legfőképpen szükségem van, az a biztonságos otthon. Egy albérlet azért mégsem adja meg azt az érzés – a bútorzat nagyrészt adott, bár vannak persze bútorozatlan albik is, és persze diákként minden változásra fel kell készülni, ami nincs szerződésbe foglalva.

A biztonság keresésekor sokféle eszközhöz nyúlhatunk; kifejezetten ártalmasnak mondható dolgokhoz is.

Sajnos az alkoholizmus magyarországon jelentős problémát jelent, nem beszélve arról, hogy mennyi eset maradhat felderítetlenül. A minap a Felépülők oldalán olvastam arról, hogy van a függőknek egy olyan csoportja, amely olyan jól funkcionál a mindennapokban, hogy sok esetben még a közvetlen környezete előtt is rejtve marad állapotának súlyossága. Az okokat a végtelenségig lehetne boncolgatni: feldolgozatlan traumák, kapaszkodók elveszítése, kiégés, szorongás enyhítése, vagy akár a család, környezet rossz mintája alapján „elsajátított” megküzdési stratégiának gondolt magatartás… Az alkoholizmus magyarországon is sokkal több szót érdemelne, de szerencsére a Felépülők személyében egy olyan csapatot ismerhettem meg a honlapjukról, akik elszántak abban, hogy minél többen ismerhessék meg az alkohol béklyója nélküli, tiszta, szabad életet. Erre egy egyedi, huszonnyolc napos programot is kidolgoztak, amely a központjukban, kvázi egy elvonulásnak is beillő, mégis szigorú rendben zajló kezelést takar. A Veszprém megyei idilli környezetben zavartalanul koncentrálhatnak felépülésükre a függők, amelyben a tapasztalt szakemberek segítik őket. A tapasztalt itt több értelemben is helytálló, ugyanis a függőségek terén már jó ideje tudható, hogy kiemelt hatékonysággal bírnak a saját felépülési élménnyel rendelkező segítők, mentorok. A Felépülők szakmai magvát alkotó családot is saját történetük vezette a segítői pálya felé, és magas eredményességüket részben ennek is köszönhetik. De nem szabad megfeledkezni az utánkövetés, utógondozás fontosságáról sem, ami itt szintén biztosított. A felepulok.hu oldalon tehát nem kizárólag arról olvashatunk hasznos bejegyzéseket, hogy milyen elterjedt sajnos az alkoholizmus magyarországon és világszerte, hanem a komplett program is bemutatásra kerül, és minden fontos részletet megismerhetünk a site különböző menüpontjaiból.

 

Ha tehát segítségre van szükségünk az alkoholról való leszokáshoz, vagy felismertük, hogy egy szerettünknek, családtagunknak lehet éppen problémája az itallal, akkor ne féljünk a Felépülők csapatához fordulni. Az intenzív, 28 napos program már sokszor bizonyított – élj te is a lehetőséggel!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.