FHB Bank Főoldal
Nyomtatási nézet
 

FHB Lakásárindex elemzés az egyetemi városokról

Mit tegyenek az egyetemisták: béreljenek vagy vásároljanak lakást?

Korábban sok család döntött úgy, hogy a felsőfokú tanulmányokat folytató gyermekének lakhatását saját lakás vásárlásával oldja meg. A 2008-ban kirobbant válság után azonban a hitelezési feltételek jelentősen szigorodtak, a törlesztő részletek megnövekedtek, illetve a csökkenő lakásárak is elbizonytalanítottak sokakat e befektetéstől.
Az újabb, 2014-es lakáspiaci fordulat után azonban az árak ismét stabil növekedési pályára álltak, miközben a hitelfelvétel egyszerűbbé és olcsóbbá vált, ráadásul a lakásért fizetendő bérleti díj jelentősen megemelkedett. Így nem csoda, hogy sokak fejében fordult meg ismét a lakásvásárlás a kollégiumi helyekért folyó versengés helyett.
További részletek az FHB Lakásárindex vonatkozó elemzésében.

Az FHB Lakásárindex elemzés az egyetemi városokról az FHB Ingatlan Zrt. közleménye.

Kérdése van?

Hívjon minket bármikor

Hívjon minket bármikor

06 1 3344 344

Bankfiók és ATM kereső

FHB Lakásárindex

  • 2017 III. negyedévében 253-ra emelkedett az FHB Lakásárindex értéke további 2,2 százalékos drágulást jelezve az ingatlanárak nominális változásával kapcsolatban
  • A válság előtti lakásárakhoz viszonyítva már 26%-al magasabbak jelenleg az árak, reálértelemben azonban még mindig a válság előtti szintet érik csak el.
  • Változás, hogy Budapest helyett már a Közép-Dunántúl megyeszékhelyein volt tapasztalható a legerősebb áremelkedés, Budapest második helyét a Dél-Alföld megyeszékhelyei követték. Közép-Magyarország községeit leszámítva a kistelepülések esetében is a korábbinál erősebb árnövekedést mutatnak az adatok.